Ruitenwissers kopen

door | 5 maart 2021

Of het nu uw eigen wagen is, uw bedrijfswagen of zelfs uw rijschoolvoertuig, het is steeds van belang om goed functionerende wissers te hebben. Laat ons samen de verschillende redenen eens onder de loep nemen in dit artikel.

U denkt er waarschijnlijk nooit aan maar ruitenwissers zijn misschien wel de belangrijkste twee items bevestigd aan uw auto, op de banden na. Een slecht werkende ruitenwisser kan voor schade aan de voorruit zorgen die u met gemak meer zal kosten dan een snelle switch van de ruitenwissers. Daarnaast zijn wissers die strepen trekken door slijtage levensgevaarlijk wanneer er stevige storm is!

Als ervaren bestuurder is het vaak eenvoudig om die piepende, schurende, ruitenwissers die hun werk niet meer naar behoren doen enige tijd te negeren maar als beginnende bestuurder is een duidelijk zicht op de baan ten allen tijden van levensbelang. Niet alleen voor de veiligheid van de leerling-bestuurder zelf maar ook voor het verkeer waarin deze zich begeeft. Het is dus aan te raden dat rijscholen en instructeurs om zeker de wissers van hun wagenpark te vervangen om de 6 maanden, of sneller indien dit nodig blijkt te zijn na inspectie.

Deze 6 maanden regel is enkel van toepassing indien u de ruiten goed onderhoud. Dit kan u doen door eenvoudigweg geregeld eens met een natte doek langs uw wissers te vegen. Dit zal vuil, modder en andere narigheden verwijderen die anders de duurzaamheid van uw ruitenwissers in het gevaar zouden brengen.

Denk dus aan uw eigen veiligheid en wacht niet te lang met het vervangen van uw wissers. Een ruitenwisser hoeft niet eens veel te kosten! Op internet kan u zeer eenvoudig wissers bestellen voor uw model van wagen aan een veel voordeliger tarief dan de lokale dealer u kan bieden. Lever dus niet in op uw veiligheid zodat u geld kan besparen!