Rijbewijs gehaald? Lease een auto!

door | 22 januari 2018

Gefeliciteerd! Je bent sinds kort in het bezit van een rijbewijs. Het is nu tijd om na te denken over een eigen auto. Wil je een auto gaan kopen of valt dit net buiten je budget? Heb je dagelijks een auto nodig of maar af en toe? Vaak wordt de optie short lease over het hoofd gezien, maar dit kan een perfecte optie zijn jonge weggebruikers die nog niet beschikken over het geld om een eigen auto te kopen of simpelweg niet vaak genoeg gebruik maken van een auto. In deze blog krijg je meer informatie over de optie shortleasen.

Wat is (short)leasen eigenlijk?

Het financieren van een bedrijfsmiddel, in dit geval een auto, wordt leasen genoemd. Dit gebeurd meestal voor een periode die gelijkstaat aan de verwachte levensduur. Het voordeel van het leasen van een is dat je op deze manier gemakkelijk een relatief nieuw model kunt kiezen dat je anders wellicht niet zou kunnen betalen. Bijkomend voordeel is dat de onderhoudskosten voor de leasemaatschappij zijn. Wil je echter niet aan een langdurig contract vastzitten biedt shortlease een uitkomst. LeaseOnline biedt deze service aan haar klanten aan. Bij deze service lease je een auto, terwijl het contract maandelijks opzegbaar is. Zo kun je gemakkelijk van je auto af indien je deze een tijdje niet gebruikt. Ideaal voor de jonge bestuurder die geen kosten kwijt wilt zijn aan het kopen van een auto of aan het onderhoud, terwijl deze amper wordt gebruikt. Shortlease is dus de betaalbare oplossing voor tijdelijks mobiliteitsbehoeftes. Naast voordelen voor jonge bestuurders biedt dit ook voordelen voor zzp’ers die op deze manier gemakkelijk een auto kunnen lease die zij kunnen gebruiken bij tijdelijke opdrachten. Als inkomsten later wat tegenvallen kun je gemakkelijk weer van je auto af.

Hoe werkt shortlease?

Binnen drie stappen kun je bij LeaseOnline al beginnen met shortlease. Je begint met het maken van een keuze uit het aanbod op de website. Vervolgens bepaal je jouw voorwaarden m.b.t. het afleveren van de auto en daarna rijd je al binnen twee dagen in de door jouw uitgekozen auto! De auto is op te halen bij één van de 30 vestigingen in het land of je kunt ervoor kiezen deze af te laten leveren op een specifiek adres. Hoe dan ook: je rijdt snel.