Proefles motorrijden, dit komt erbij kijken!

door | 30 juni 2019

Voordat je begint met motorrijlessen krijg je bij de meeste rijscholen een (gratis) proefles.Tijdens deze proef motorrijles kan je ervaren hoe motorrijden is en of het bij jou past. Een proefles is handig om te kijken wat je van de rijschool en de rijinstructeur vindt. Ook kan er vaak na de proefles een inschatting gemaakt worden van het aantal lessen dat je nodig hebt voor het halen van het motorrijbewijs. Meestal moet je rekening houden met €1000 aan rijlessen voor een motorrijbewijs.

Wat kost een proefles?

Een proefles is bij veel rijscholen gratis, maar er zijn ook nog genoeg rijscholen te vinden die er €50 voor vragen. Echter moet je je niet blind staren op de prijs van een proefles. Het is belangrijker om te letten op de totale prijzen van de rijschool. Een rijschool die een gratis proefles aanbiedt, is niet altijd goedkoper!

Waar mag ik proefrijden?

Tijdens je proefles kunnen motorrijscholen kiezen voor twee verschillende locaties, namelijk op een motoroefenterrein of op een openbaar terrein. Het nadeel van een openbaar terrein is dat je hier eerst naartoe moet rijden, waardoor je tijd kwijt bent. Echter is het zo dat je op openbaar terrein vaak wel intensiever begeleid wordt. Op motoroefenterreinen les je meestal in een groep.

Wat moet ik allemaal meenemen?

De meest motorrijscholen bieden motorkleding aan die je kunt lenen tijdens het lessen, dit scheelt weer motorkleding aanschaffen. Voordat je naar je eerste (proef)motorrijles gaat is het wel verstandig om hier even naar te informeren. In sommige gevallen is het wel nodig om zelf motorkleding te kopen. In dat geval heb je een motor- helm, handschoenen, laarzen, broek en jas nodig. Motorkleding nodig? Op Motorkledingstore.nl vind je een ruim assortiment aan motorkleding van hoge kwaliteit. Voor een scherpe prijs!

Welke motorrijschool moet ik kiezen?

Het uitkiezen van een motorrijschool is erg lastig. Wij adviseren daarom op zoek te gaan naar verschillende motorrijscholen in de buurt en daaruit de rijschool te kiezen waar je het beste bij past!