Onderdelen voor je Mercedes-Benz

door | 5 februari 2020

Naast dat Mercedes-Benz personenauto’s produceert, staan ze ook bekend om bedrijfsvoertuigen. Het Duitse automerk dat in 1926 is opgericht met een driepuntige ster als beeldmerk. Je leest dit niet voor niks, dus je zult of zelf een Mercedes Benz in je bezit hebben of je bent benieuwd naar deze auto. De auto staat bekend om de automatische versnellingsbak met 7 versnellingen, maar ook zijn ze bezig met milieuvriendelijke technologieën. Kortom: reden genoeg om goed voor je auto te blijven zorgen. Waar je het beste op kunt letten om je auto zo lang mogelijk in leven te houden lees je hieronder!

Motorolie

Hoeveel en hoe vaak je de olie van je auto moet vervangen hangt af van een aantal zaken, namelijk het type Mercedes en het aantal gereden kilometers. Iemand die vaak op de weg te vinden is, zal eerder zijn olie moeten vervangen dan iemand die af en toe wat ritjes naar de supermarkt maakt. Hoe dan ook, is het niet verstandig om de olie langer dan een jaar te gebruiken omdat dit anders schade aan de auto kan opleveren. Om te weten of je motorolie nog goed is, kun je het beste in het boekje krijgen die je hebt gekregen bij de aankoop van de auto. Zo weet je zeker dat je het goed doet!

Remvloeistof

Het remvloeistof zorgt ervoor dat je auto elke dag weer de energie vindt om te remmen. Ook remvloeistof kan verouderen, waardoor de kwaliteit achteruit gaat. Reden genoeg om dit regelmatig te controleren en/of zelf bij te vullen. Meestal is dit elke twee jaar en zal de dealer dit doen bij een onderhoudsbeurt, maar als het remvloeistof reservoir niet helemaal vol is, kun je dit ook zelf tussentijds vullen. Door zelf Mercedes Benz onderdelen aan te schaffen, kun je een hoop besparen op de kosten hier op Onderdelenshop24.com. Let hierbij wel goed op de juiste remvloeistof dus je kunt dit beter de eerste keer overlaten aan een professional.

Gloeilamp

In sommige gevallen kun je zelf je gloeilampen in de auto vervangen. Dit scheelt weer een extra rondje langs de monteur. Let wel op: Wissel het lampje alleen om als de auto een tijdje heeft stilgestaan, anders zijn de autolampen te heet om aan te raken. Daarnaast is het altijd belangrijk om een veiligheidsbril en veiligheidshandschoenen te dragen als de gloeilamp spontaan springt. Sinds ongeveer 10 jaar zijn de autofabrikanten verplicht dat ze de modellen zo moeten ontwerpen dat je zelf je lampen kunt vervangen. Lees hiervoor wel goed de gebruiksaanwijzing en mocht je het niet vertrouwen is een rondje langs de monteur ook geen straf. Succes!