Invulling

Invulling van je rijschool

Wanneer je je eigen rijschool begint dan heeft dat zo zijn voordelen. Je kunt en mag namelijk zelf bepalen hoe je hier invulling aan geeft. Je eigen rijschool beginnen is erg spannend en om je een klein beetje op weg te helpen hebben we hieronder een drietal van de belangrijke punten behandeld.

Producten

De producten of eigenlijk de opleidingen die je aanbiedt bepalen het type leerling die je aantrekt, maar ook hoeveel. Des te meer aanbod je hebt, des te meer aanvragen je kunt verwachten. Je kunt ervoor kiezen om enkel de rijopleiding voor de auto aan te bieden, verstandig is echter om ook een rijopleiding motor, rijopleiding brommer, rijopleiding aanhangwagen en eventueel een taxi-opleiding aan te bieden. Dit vereist wel enige kennis en ervaring, maar geeft wel meer mogelijkheden voor je leerlingen én voor je rijschool om te groeien en boven water te blijven.

Tarieven

Het tarief is een punt waar al je potentiële leerlingen naar kijken. Je zult worden vergeleken met andere rijscholen en niet alleen op basis van het autorijbewijs. Als je ook andere cursussen aanbiedt dan zullen die ook worden vergeleken. Bij het vaststellen van je tarief kijk je eerst natuurlijk naar je kosten, gewenste uurloon en calculeer je een aantal risico’s in. Bovendien moet je je verzekeringen niet vergeten! Daarnaast kijk je naar je concurrenten. Het is niet altijd verstandig om een zo laag mogelijk tarief te hanteren, dit geeft vaak een verkeerd signaal af. ‘Is die rijschool wel goed genoeg?’ Het gaat niet altijd om het geld, maar het speelt wel een belangrijke rol bij het uitzoeken van de juiste rijschool. Bepaal je tarief dus niet enkel op basis van je kosten + winst of op basis van je concurrenten. Stel jezelf de vraag: ‘Wat wil ik uitstralen en welke kwaliteit/prijs verhouding wil ik hanteren?’

Waar

Je kunt ervoor kiezen om in een populaire stad te gaan rijden, maar dan moet je wel rekening houden met veel concurrentie. Probeer een plek te vinden, relatief dichtbij je woonplaats, waar je niet al te veel concurrentie hebt, maar wel voldoende cursisten kunt verwachten om zowel boven water te blijven als winstgevend te worden. De term ‘locatie, locatie, locatie’ zegt je misschien wel iets. Voor een rijschool is de locatie enorm belangrijk. Te weinig leerlingen betekend simpelweg dat je niet kunt blijven bestaan als rijschool. Doe daar dus voldoende onderzoek naar.

Hoe je je rijschool ook in gaat vullen, wij wensen je enorm veel succes!