Goedkope filters voor uw auto

door | 12 augustus 2020

Een auto heeft een hele hoop verschillende filters. Helaas kunnen deze filters soms nog wel eens erg duur zijn, maar het is wel belangrijk dat ze om de zoveel tijd vervangen worden. Anders kunnen er verschillende complicaties ontstaan en dit wilt u natuurlijk ten alle tijden voorkomen.

Niemand wil natuurlijk teveel uitgeven wanneer dit niet nodig is. Er zijn namelijk een hele hoop bedrijven waar u uw filters een stuk goedkoper kunt kopen. Zo bespaart u een hoop geld en kunt u uw filters weer netjes vervangen.

Welke soorten filters zijn er?

Een auto heeft heel veel filters, maar om ze te kunnen vervangen is het wel handig om te weten welke een auto allemaal heeft. De een doet namelijk wat anders dan de ander. Zo heeft een auto de volgende filters:

  • Oliefilter
  • Luchtfilter
  • Sportluchtfilter
  • Brandstoffilter
  • Interieurfilter
  • Roetfilter

Al deze filters van Bosch zijn stuk voor stuk heel erg belangrijk voor de auto. Het beste is om alle filters bij elke onderhoudsbeurt te vervangen, op het sportluchtfilter na. Het sportluchtfilter is namelijk herbruikbaar. U kunt hem uitspelen en daarna weer gebruiken. Ter referentie kunt u de volledige lijst met filters hier op Onderdelenstore24.nl. Dit kunt u ook proberen te doen bij de andere filters.

Prijzen van de filters

Elk filter is natuurlijk anders. Dit houdt in dat de filters dus allemaal een andere prijs zullen hebben. Naast het feit dat elk filter anders is, is ook elke auto natuurlijk anders. De prijzen kunnen dan ook verschillen wanneer u een bepaald merk auto heeft.

Gemiddeld liggen de prijzen van de filters tussen de 3 euro en de 14 euro. De prijzen zijn per bedrijf heel erg verschillend. De meeste bedrijven vragen voor bijvoorbeeld oliefilters heel veel verschillende prijzen.

Wanneer u graag de beste prijs wilt hebben voor een filter en het filter ook nog perfect bij uw auto moet passen, kunt u dit het beste informeren bij verschillende bedrijven. Verder kunt u ook altijd kijken welk merk filter u eerder in uw auto had zitten.

Waar vind je het filter?

Als u even op het internet kijkt, komt u al gauw een hele hoop verschillende bedrijven tegen die u graag hun filters willen verkopen.