Franchise formules

Rijschool franchise formules

Een franchise formule kan voor de startende rijschoolhouder zeer gunstig zijn. Als je nog niet precies weet welke rijschool franchises er zijn hebben we hieronder wat meer informatie voor je samengesteld.

Rijschool franchises

Er zijn een aantal zeer populaire en succesvolle franchises. Een aantal van die rijschool franchises omschrijven we hieronder:

Easy2Drive

Easy2Drive Verkeersopleidingen werkt volledig met zelfstandige ondernemers, zij zijn namelijk een franchise van origine. Als organisatie wil Easy2Drive alle instructeurs in de gelegenheid stellen zich enkel bezig te houden met les geven. Zo heeft de franchise een volledig pakket en samenwerking op touw gezet met een administratiekantoor zodat de ondernemer zich nauwelijks bezighoudt met de administratie. Bovendien zijn de gestelde eisen en voorwaarden dusdanig dat de kwaliteit erg hoog blijft, waardoor de betrouwbaarheid en continuïteit van de rijschool in het algemeen gewaarborgd blijft.

Easy2Drive geeft de volgende opleidingen:

•      Rijopleiding auto;

•      Rijopleiding motor;

•      Rijopleiding brommer;

•      Rijopleiding aanhangwagen;

•      Theorieopleiding;

•      Taxi-opleiding;

•      Rijvaardigheidstrainingen.

Bent u nieuwsgierig naar uw eigen rijschool onder Easy2Drive? Voor meer informatie gaat u naar easy2drive.nl.

ANWB

De ANWB staat alom bekend als de wegenwacht, maar staat ook bekend als een betrouwbare organisatie met een neusje voor kwaliteit en veiligheid. Als we aan een rijopleiding van de ANWB denken, dan heeft dat toch een bepaalde meerwaarde. De ANWB Rijopleiding is de grootste rijschool van ons land en biedt alle denkbare rijopleidingen aan. De franchise formule van de ANWB is dan ook een van de meest gewilde franchises door rijschoolhouders, dus reken maar dat er hoge eisen aan worden gesteld.

Als u eenmaal door de ANWB wordt uitgekozen dan zult u moeten investeren in de formule, zoals u dat bij iedere franchise formule kunt verwachten. Bij de ANWB vragen ze een entreefree van €15.000,- waar u diverse rechten en voordelen ontvangt. Verder wordt er een deel van de omzet gevraagd, maar ontvangt u constante steun op het gebied van marketing, administratie en behoud van kwaliteit. Bent u nieuwsgierig of u een ANWB rijschoolhouder kunt worden? Voor meer informatie gaat u naar anwb.nl (http://www.anwb.nl/auto/rijbewijs/franchisenemer-worden)

Franchise kiezen

Franchise formules verschillen veelal, zo zijn er beperkingen in vrijheid, maar zijn er ook regels omtrent de prijs, type boekhouding en zelfs het uitzoeken van een bepaalde accountant. Dit alles om de kwaliteit van de franchise formule te kunnen blijven garanderen waar je als franchisenemer uiteindelijk ook van kunt profiteren. Als de franchise goed bekendstaat, kun je daar als rijschoolhouder flink van profiteren. Wil je weten waar je aan begint dan is het natuurlijk raadzaam om te bekijken welke eisen en voorwaarden worden gesteld aan de gewenste franchise. Daarnaast kijkt de franchisegever ook of jij past bij zijn formule, maar wordt er ook gekeken of je voldoende vermogen hebt om je in te kopen bij de franchise.

Waarom wel kiezen franchise?

Hieronder vind je een aantal redenen om wél een franchisenemer te worden:

•      Je kunt eenvoudiger een eigen bedrijf starten;

•      Klanten zijn al bekend met de naam en je maakt meer kans op meer inschrijven, direct vanaf het begin;

•      Je ontvangt vaak een inkoopvoordeel. Denk aan examens, auto’s, bestickering, APK etc.

Waarom niet kiezen voor franchise?

Hieronder vind je een aantal redenen om géén franchisenemer te worden:

•      Je bent gebonden aan een vast contract;

•      Je dient vaak een deel van de omzet af te staan;

•      Je betaalt in sommige gevallen voor zaken waar je zelf misschien niet voor zou kiezen.