De Yamaha Majesty 400 : koning der files

door | 8 januari 2019

De comfortabele, krachtige en luxueuse grote scooter van Yamaha is de remedie bij uitstek tegen fileleed. Ook als je werkplaats niet bij de deur ligt.

Dat de markt voor tweewielers het goed stelt is grotendeels aan de scooters te wijten. In de eerste plaats de 125 cc modellen, waarvoor een B autorijbewijs volstaat. Maar de verkoop van de zogenaamde maxiscooters gaat het ook voor de wind. De reden hiervoor is eenvoudig: nuchtere pendelaars verkiezen ze boven hun auto om te onsnappen aan de files. De nieuwe Yamaha Majesty 400 is daar een goed voorbeeld van. Deze comfortabele machine toont zich wendbaar in het stadsverkeer, beschikt over genoeg kracht om zich op de snelwegen te wagen en biedt een goede bescherming tegen slecht weer. Met andere woorden, de remedie bij uitstek tegen fileleed.

Moderner

In vergelijking met zijn voorganger oogt de Majesty 400 2009, met zijn nieuwe lampen en gefacelifte kuip voor minder weerstand, een stuk moderner. Het nieuwe zadel met zithoogte van 76 cm zit uiterst goed. Onder het zadel bevindt zich een opbergruimte groot genoeg voor twee helmen. Ook handig: het afsluitbare opbergvakje ter hoogte van de knieën, de parkeerrem en de startvergrendeling die automatisch aanspringt zodra je de contactsleutel verwijdert.

300 km autonomie

De ééncilinder 395 cc 4-takt motor, goed voor 34 pk, blijft ongewijzigd. De automatische transmissie is bijgewerkt voor meer punch bij het optrekken. De 14 liter tank zorgt voor een ruime autonomie, aangezien het verbruik onder de 5 l per 100 km blijft. Prijs: 6.690 euros (7.190 euro met ABS).