Theorie-examen behalen

Wanneer je begint met je rijlessen, ben je voornamelijk gefocust op de praktijk. Je wilt leren rijden, maar dit gaat je niet lukken zonder ook de theorie te snappen. Als jij niet weet dat je moet stoppen als er mensen over het zebrapad willen lopen, ben je een groot gevaar op de weg. Of weet… Meer lezen »

De wondere wereld van verkeersborden

Iedereen die een auto bestuurd, heeft een keer zijn theorie moeten halen. Een onderdeel hiervan is het kennen en beheersen van de verkeersborden. En dat is ook wel nodig, want Nederland is een landje dat heel veel houdt van zijn verkeersborden. Het is dan ook belangrijk om te weten wat al deze borden betekenen, gezien… Meer lezen »

Ruitenwissers kopen

Of het nu uw eigen wagen is, uw bedrijfswagen of zelfs uw rijschoolvoertuig, het is steeds van belang om goed functionerende wissers te hebben. Laat ons samen de verschillende redenen eens onder de loep nemen in dit artikel. U denkt er waarschijnlijk nooit aan maar ruitenwissers zijn misschien wel de belangrijkste twee items bevestigd aan… Meer lezen »

De grote winterbandentest 2020

Onlangs zijn de onderzoeksresultaten van de grote winterbanden test door de ANWB gepubliceerd. Belangrijk, want goede winterbanden zijn een must in deze donkere maanden. De winterbanden werden getest op sneeuw, ijs, nat en droog wegdek. Daarnaast werd het geluidsniveau, brandstofverbruik en slijtage gemeten. Van de 35 verschillende banden sprongen er vijf uit. Testwinnaars van de… Meer lezen »

Goedkope filters voor uw auto

Een auto heeft een hele hoop verschillende filters. Helaas kunnen deze filters soms nog wel eens erg duur zijn, maar het is wel belangrijk dat ze om de zoveel tijd vervangen worden. Anders kunnen er verschillende complicaties ontstaan en dit wilt u natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Niemand wil natuurlijk teveel uitgeven wanneer dit niet… Meer lezen »

Tips voor je theorie examen

Onlangs kwam een Britse dame in het nieuws met een record op haar naam. Een negatief record welteverstaan. Ze was na 90 keer nog steeds niet geslaagd voor haar theorie examen. Deze strijd die ze al jaren voert kostte haar inmiddels al meer dan 4000 euro. Ben jij binnenkort ook aan de beurt en ben… Meer lezen »

Waarom minder mensen slagen voor hun theorie

Volgens de laatste nieuwsberichten slagen steeds minder cursisten in één keer voor hun theorie-examen. Voorheen lag het aantal dat de eerste poging succesvol was rond de 45 procent, maar volgens recente peilingen is dit gedaald tot onder de 40 procent. Wat zijn mogelijke oorzaken en wat kunnen we er aan doen? Examens moeilijker? Het CBR… Meer lezen »

Onderdelen voor je Mercedes-Benz

Naast dat Mercedes-Benz personenauto’s produceert, staan ze ook bekend om bedrijfsvoertuigen. Het Duitse automerk dat in 1926 is opgericht met een driepuntige ster als beeldmerk. Je leest dit niet voor niks, dus je zult of zelf een Mercedes Benz in je bezit hebben of je bent benieuwd naar deze auto. De auto staat bekend om… Meer lezen »

Knecht oliefilter

Dat de motor van de auto afhankelijk is van de smering van de verschillende onderdelen is bij de meeste mensen nog wel bekend, maar dat de olie die hiervoor nodig is ook gefilterd moet worden, dat is een stuk minder bekend. Het heeft alles te maken met de verfijnde werking van de motor en de… Meer lezen »

Proefles motorrijden, dit komt erbij kijken!

Voordat je begint met motorrijlessen krijg je bij de meeste rijscholen een (gratis) proefles.Tijdens deze proef motorrijles kan je ervaren hoe motorrijden is en of het bij jou past. Een proefles is handig om te kijken wat je van de rijschool en de rijinstructeur vindt. Ook kan er vaak na de proefles een inschatting gemaakt… Meer lezen »