Waarom minder mensen slagen voor hun theorie

Volgens de laatste nieuwsberichten slagen steeds minder cursisten in één keer voor hun theorie-examen. Voorheen lag het aantal dat de eerste poging succesvol was rond de 45 procent, maar volgens recente peilingen is dit gedaald tot onder de 40 procent. Wat zijn mogelijke oorzaken en wat kunnen we er aan doen? Examens moeilijker? Het CBR… Read More »

Onderdelen voor je Mercedes-Benz

Naast dat Mercedes-Benz personenauto’s produceert, staan ze ook bekend om bedrijfsvoertuigen. Het Duitse automerk dat in 1926 is opgericht met een driepuntige ster als beeldmerk. Je leest dit niet voor niks, dus je zult of zelf een Mercedes Benz in je bezit hebben of je bent benieuwd naar deze auto. De auto staat bekend om… Read More »

Knecht oliefilter

Dat de motor van de auto afhankelijk is van de smering van de verschillende onderdelen is bij de meeste mensen nog wel bekend, maar dat de olie die hiervoor nodig is ook gefilterd moet worden, dat is een stuk minder bekend. Het heeft alles te maken met de verfijnde werking van de motor en de… Read More »

Proefles motorrijden, dit komt erbij kijken!

Voordat je begint met motorrijlessen krijg je bij de meeste rijscholen een (gratis) proefles.Tijdens deze proef motorrijles kan je ervaren hoe motorrijden is en of het bij jou past. Een proefles is handig om te kijken wat je van de rijschool en de rijinstructeur vindt. Ook kan er vaak na de proefles een inschatting gemaakt… Read More »

Waarom autohoezen voor je auto

Autohoezen voor de auto zijn geen luxe In het verleden werden autohoezen voor de auto beschouwd als een luxe attribuut. Je beschermde je kostbare auto en de lak wanneer je een zeer luxueuze auto had. Tegenwoordig vind je deze hoezen steeds vaker in het straatbeeld. Dat is niet zo heel vreemd wanneer je bedenkt dat… Read More »

Optimale wegligging met zomer- en winterbanden

Het hele jaar door wil je natuurlijk veilig van de auto gebruik maken. Een van de belangrijkste punten voor veilig gebruik van de auto is het contact met het wegdek. Je banden spelen daarbij uiteraard een cruciale rol. Slechte banden, bijvoorbeeld door geen profiel of scheuren in de wangen, zijn funest voor een veilige rit.… Read More »

De Yamaha Majesty 400 : koning der files

De comfortabele, krachtige en luxueuse grote scooter van Yamaha is de remedie bij uitstek tegen fileleed. Ook als je werkplaats niet bij de deur ligt. Dat de markt voor tweewielers het goed stelt is grotendeels aan de scooters te wijten. In de eerste plaats de 125 cc modellen, waarvoor een B autorijbewijs volstaat. Maar de… Read More »

Rijbewijs gehaald? Lease een auto!

Gefeliciteerd! Je bent sinds kort in het bezit van een rijbewijs. Het is nu tijd om na te denken over een eigen auto. Wil je een auto gaan kopen of valt dit net buiten je budget? Heb je dagelijks een auto nodig of maar af en toe? Vaak wordt de optie short lease over het… Read More »

Mogelijkheden met rittenregistratie

Het bijhouden van uw rittenregistratie is van groot belang als u een onderneming heeft. De belastingdienst kan namelijk alles controleren en als u niets op orde heeft, kan dat wel eens een grote chaos veroorzaken. Daarom is het belangrijk dat u nu een goed systeem kiest om uw rittenregistratie bij te houden. Dankzij Fleetassist wordt… Read More »

Auto leasen of kopen?

Veel mensen die een nieuwe auto willen aanschaffen zien zichzelf voor de vraag gesteld of ze een nieuwe auto moeten kopen of leasen? Of het beter is om een auto te kopen of te leasen hangt van verschillende factoren af. We zullen in dit artikel een aantal van die factoren bespreken zodat u geholpen wordt… Read More »